Je bedrijf de lift in met de Elevator Pitch

Ik had het er al over in het vorige blog, nu je je focus hebt kun je werken aan een heldere Elevator Pitch:

Stel je voor...

Je stapt in een lift (of loopt binnen op een netwerkbijeenkomst) en iemand die heel interessant is voor jouw bedrijf, vraagt je onverwacht wat je doet.

Als je dan een kort en krachtig verhaal kunt houden, wat de ander door kan vertellen, en zij/hij weet later ook nog hoe je te bereiken bent:
> dan heb je je Elevator Pitch te pakken!

Zorg dat je verhaal helder is (dus probeer het uit bij je doelgroep!), gebruik een anekdote, een voorbeeld of een beeldspraak om mensen te helpen om het te onthouden. Extra overtuigend is het als je ervaringen van eerdere klanten in je Pitch kunt verwerken. Eindig met een vraag, een verzoek of zorg dat je Pitch iets bevat wat intrigeert (bijv. een aansprekende term die je niet uitlegt), wat de ander stimuleert om een gesprek met je aan te gaan. Bijvoorbeeld 'een oorwurm' als je gespecialiseerd bent in muziekjes die blijven hangen :)

Houd je verhaal kort, maximaal 1 minuut (150-200 woorden). Oefen je verhaal zo vaak, dat het in je systeem komt, en je op de meest onverwachte momenten een helder verhaal kunt houden op de vraag 'Wat doe je eigenlijk?'.Want wie weet is de tante van je vriend, de zus van je roeiploeg-genootje, of de vage kennis die je in de winkel tegenkomt, wel je volgende opdrachtgever! (dit is mij allemaal gebeurd)

Het mooist is het als je verhaal zo eigen is, dat je het a la minute kunt aanpassen aan de persoon met wie je praat, kunt linken naar wat hij/zij net vertelde. Wil je jouw Elevator Pitch testen en aanscherpen? Kom dan zaterdag naar mijn workshop op het Eigenwijs Festival. Of reageer dan op dit blog hieronder.