Blog

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogberichten en activiteiten? Meld je dan hier links aan voor mijn nieuwsbrief, die verschijnt maximaal 10x per jaar.

Heb je een vraag of een suggestie voor een volgend blog? Neem dan contact met me op!


Mijn nieuwe website is groen...

woensdag 17 feb 2016

Nee, je bent niet kleurenblind, ik gebruik nog steeds mijn favoriete kleuren (donkerrood, oranje, geel). En ja, mijn website is vernieuwd, voor een deel onzichtbaar (maar veel handiger voor mij zoals het blog en de agenda die automatisch in de nieuwsbrief komen ook), en voor een deel zichtbaar: Ik heb nu ook een webwinkeltje, je kunt nu online o.a.

lees verder

Bijzonder Creatief - sinds 2006!

zaterdag 2 jan 2016

Hiep hiep hoera, ik ben al weer 10 jaar zelfstandig ondernemer! En ik ben nu op gezinsvakantie in Ethiopie, dus dit blog heb ik later aangemaakt.Fijne (Ethiopische) kerst nog gewenst, want dat is het nu hier. Hoe het ooit begon (copie uit mijn KvK inschrijving): Het geven van creatieve workshops voor individuele inschrijvingen en groepen. Training en coaching op het gebied van communicatie, met een creatief element. Het eerste was leuk maar doe ik al jaren niet meer, het bleek lastig om daar fulltime mijn brood mee te verdienen.

lees verder

ZZP en supergroen?

vrijdag 11 sep 2015

Zojuist onze 100% electische auto opgehaald Ja, juist als ZZPer kun je CO2vrij rijden, terwijl het netto minder kost dan onze oude Kangoo op benzine! Met dank aan BTW teruggave, lage bijtelling (dus flink deel van de kosten kun je zakelijk aftrekken), en geen wegenbelasting etc.

lees verder

Je bedrijf de lift in met de Elevator Pitch

maandag 1 jun 2015

Ik had het er al over in het vorige blog, nu je je focus hebt kun je werken aan een heldere Elevator Pitch: Stel je voor... Je stapt in een lift (of loopt binnen op een netwerkbijeenkomst) en iemand die heel interessant is voor jouw bedrijf, vraagt je onverwacht wat je doet. Als je dan een kort en krachtig verhaal kunt houden, wat de ander door kan vertellen, en zij/hij weet later ook nog hoe je te bereiken bent: > dan heb je je Elevator Pitch te pakken! Zorg dat je verhaal helder is (dus probeer het uit bij je doelgroep!), gebruik een anekdote, een voorbeeld of een beeldspraak om mensen te helpen om het te onthouden.

lees verder

Hoe zet ik mezelf in de markt?

dinsdag 19 mei 2015

Een vraag van een startende coach:"Sinds een tijdje ben in naast mijn vaste baan, zelfstandig creatief coach en trainer. Mijn grote struikelblok is: Hoe kom ik aan klanten? Wat kan ik nog meer doen naast mijn website en Facebookpagina? Ik heb al van alles geprobeerd maar het levert weinig op." Mijn antwoord: veel coaches en therapeuten worstelen met dit probleem.

lees verder